Sinds 2010 hebben wij een stichting Muziek aan Bed. Wij zijn beide professionele cellisten en brengen spelend met 4 handen op één cello een kort, exclusief en persoonlijk optreden aan kwetsbare kinderen in verschillende ziekenhuizen. 

Jaarlijks worden er in het ziekenhuis ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar in het Amalia kinderziekenhuis behandeld. Met onze mobiele act maken we contact met de kinderen en hun ouders en brengen we afleiding en een moment van ontspanning.

Door de groeiende vraag naar MUZIEK AAN BED is de stichting op zoek naar meer professionele cellisten om in de ziekenhuizen op te kunnen treden. Doel is meerdere celloduo's te hebben die voor MUZIEK AAN BED, op goed niveau cello, of een ander instrument willen spelen. Iedereen kan zich aanmelden. Oog voor wat het spelen bij de patiëntjes losmaakt is wel belangrijk. Tijdens het spelen moet je daar heel subtiel op kunnen inspelen.

Voor meer informatie en aanmelden : www.muziekaanbed.nl 

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.