In 1953 was  de opening van St. Josephschool, een nieuwe Rooms-katholieke basisschool aan de Citroenvlinderstraat 43 in Nijmegen. Door de enorme groei van het aantal kinderen in de wijk Hatertse Hei was er behoefte aan een nieuwe school in deze Nijmeegse wijk. Tot en met 1972 was het een jongensschool later werd de school met de meisjesschool (gevestigd aan de Heiweg) samengevoegd en werd het een gemengde school. Doordat er in de jaren daarna steeds minder leerlingen werden aangemeld en de klassen daardoor steeds kleiner werden sloot de school uiteindelijk haar deuren in 1982.

Nadat de school dicht ging zijn er verschillende reünies geweest en op dit moment zijn we opnieuw bezig met het organiseren van een reünie en deze is op 4 november 2017. We beginnen met een rondleiding op de St.Josephschool waarbij je verrast zult zijn van de oude elementen die nog aanwezig zijn. Daarna gaan we gezamenlijk naar de Jan Massinkhal waar we in het nieuwe gedeelte van de zaal een avond gaan invullen met muziek, een klein spelelement en natuurlijk een hapje en een drankje. We gaan vooral terugkijken en praten over de schooltijd waarbij ook oud-leraren aanwezig zullen zijn. De kosten van deze reünie zijn €27.50 all-in. De aanvang en rondleiding is rond 16.30 uur, aanvang feestavond/eten 19.00 uur tot 24.00 uur. 

Op het moment van schrijven staat de te teller  op bijna leerlingen die zich hebben opgegeven, maar we hopen dat via deze weg nog meer mensen kunnen bereiken.

Heeft u vroeger op de St Josephschool gezeten? Of bent u oud leraar? En wilt u deze reünie niet missen? Reageer dan hieronder!Reacties  
# RE: Reünie St. Josephschool - citroenvlinderstraat 46 NijmegenRon Schipperheijn 12-09-2017 17:58
De teller staat nu op 302 oudleerlingen op fb. Ruim 90 zonder fb.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0487517050Jack Vermeulen 28-09-2017 16:12
Ik ben een oud leerling en zou het leuk vinden om bij de reunie aanwezig te zijn.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0653237304Bisseling Hans 11-10-2017 14:18
Ben in 1958 daar op school gekomen !
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0655750539Robert Lamée 30-10-2017 08:40
Ik kan er helaas niet bij zijn op de feestavond maar haal de rondleiding nog wel. Kan ik 'gewoon'aanhaken als ik 16.30 uur op de Citroenvlinderstraat ben?

Groet,
Robert Lamée
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.