Het Nederlandse Rode Kruis Afdeling Nijmegen e.o heeft voor ouderen en/of mensen die in een sociaal isolement dreigen te raken een telefooncirkel opgezet die wordt verzorgd door vrijwilligers. Elke dag worden de mensen die zich hebben aangesloten bij de telefooncirkel volgens een vast schema gebeld. Bedoeld voor de veiligheid maar vooral ook voor de sociale contacten. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die geen familie of vrienden (meer) hebben en voor wie het moeilijk is om zelf nieuwe contacten te maken, omdat ze daar moeite mee hebben of omdat ze een beperking hebben. De ene keer beperkt een telefoontje zich tot een vriendelijk ‘goedemorgen’, de andere keer geeft iemand aan graag even te willen praten. Wanneer iemand niet reageert, wordt er net zolang gebeld tot het zeker is dat alles in orde is. De telefooncirkel heeft al verschillende nieuwe vriendschappen opgeleverd. Mensen kunnen niet door familie worden aangemeld voor de telefooncirkel; ze moeten zich zelf opgeven wanneer ze zich willen aansluiten.

Wilt u zich aanmelden of lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Reageer dan hieronder!

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.