In de nacht van 20 op  21 januari 2018 is het 75 jaar geleden dat de joodse psychiatrische inrichting Het Apeldoornsche Bosch werd ontruimd. Alle patiënten en een groot deel van het verplegend personeel, meer dan 1.250 mensen in totaal, werden per trein direct naar Auschwitz afgevoerd en vermoord.
Na de noodlottige nacht  in 1943 werden de verlaten gebouwen geplunderd. Snel daarna werden ze in gebruik genomen door Duitse troepen. In de jaren ’50 vestigde de psychiatrische instelling Groot Schuylenburg, nu ’s Heeren Loo, zich op het terrein.
Ter herinnering aan de gebeurtenissen van 75 jaar geleden bereidt CODA samen met onder andere het Comité Herdenking Apeldoornsche Bosch en ’s Heeren Loo – locatie Groot Schuylenburg verschillende activiteiten voor. We willen onder andere een tentoonstelling ter plekke en een audiotour realiseren.
Wij zijn op zoek naar materiaal van het Apeldoornsche Bosch. Er is immers maar zo weinig overgebleven...

Daarom deze oproep aan u: bent u in het bezit van voorwerpen, foto’s, brieven of ander materiaal uit Het Apeldoornsche Bosch, mail of bel ons dan! Alles wat we nog kunnen opsporen, is welkom!

Kunt u de organisatie van deze bijzondere tentoonstelling helpen aan voorwerpen? Laat hieronder uw reactie achter!

Plaats reactie

Dagoproep radio