De egelopvang in Nijmegen is een onderdeel van de Dieren Ambulance Nijmegen(DAN). Al heel wat keren heeft de DAN te hulp moeten schieten bij egels die vast zaten in een net of een tuinomheining, egels die door roofdieren zijn beetgenomen of egels moeten helpen die in een vijver terecht waren gekomen.
In de opvang worden de dieren ondergebracht en verzorgd. Er wordt hier geprobeerd om met de juiste medische verzorging en voeding het dier te helpen. Vanuit een grote omgeving worden egels naar deze egelopvang gebracht. Alle egels proberen wij zo snel mogelijk weer uit te zetten in de natuur, hiervoor moeten weersomstandigheden natuurlijk wel meewerken. 

Voor de verzorging van onze egels hebben wij verschillende spullen nodig. 

-Fleecedekentjes
-Handdoeken
-Kruiken
-Warmtematjes
-Speentjes voor het voeden van jonge egels
-Noten (walnoten, eikels, beukennootjes enz.)
-Fruit
- Kranten. Gevouwen en losse kranten. De losse kranten gebruiken ze in de hokken en worden iedere dag vervangen. Maar daarnaast maken we van kranten ook egelslaapzakken. De slaapzakken dienen als nest/holletje, hier slapen ze in. Wilt u ook een egelslaapzak vouwen? Kijk hier hoe dat moet. 

De spullen kunnen gebracht worden naar de Dieren Ambulance Nijmegen. Dagelijks tussen 09.00-17.00 ook in het weekend.
Thijmstraat 121
6531 CP Nijmegen


Daarnaast kunnen wij altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken voor de gehele dierenambulance. 

Reacties  
# 0481371192Annet Wiendels 11-11-2017 14:17
Ik heb 3 dekens en 2 lappen(wol)voor jullie
ik zal de kranten ook bewaren.
Groeten Annet
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.