De SVA (Stichting Veteraan Autobussen) werd opgericht in 1969 met als doel het bewaren, restaureren, conserveren en waar mogelijk ook laten rijden van historische Nederlandse autobussen. De huidige collectie bestaat uit ruim zestig bussen. De oudste hiervan, een Magirus stadsbus uit Amsterdam, dateert van 1925. Maar ook bussen uit de jaren tachtig maken al deel uit van de verzameling, die zowel stads- en lijndienstbussen, als touringcars omvat. Een deel van deze collectie is inmiddels gerestaureerd en ook inzetbaar. Daarnaast zijn ook enkele grote restauratieprojecten onderhanden. Een deel van de collectie staat in depot, in afwachting van restauratie.

Wij draaien volledig op vrijwilligers, die zich belangeloos, als uitoefening van hun hobby, inzetten voor alle voorkomende werkzaamheden binnen de stichting. Wij kunnen dus altijd mensen gebruiken die ons helpen met het sleutelen aan de bussen. Daarnaast zijn wij op zoek naar mensen met een rijbewijs D die kunnen rijden op de bus. 

Daarnaast is er op 11 april een open dag voor oud personeel die bij de busmaatschappijen hebben gewerkt.

Wilt u helpen bij de SVA? Laat hieronder uw reactie achter!

Reacties  
# Sjoerd Close 14-02-2018 15:35
Geachte heer/mevrouw,

Twee weken geleden zag ik een reportage over de Stichting SVA op het TV-programma "Gelderland helpt". Daarin werd gevraagd om vrijwilligers die willen helpen met het restaureren van en sleutelen aan de autobussen, en die eventueel ermee willen rijden. Ikzelf heb geen technische achtergrond, maar ik beschik wel over de rijbewijzen CE en DE en heb ervaring met het rijden op grote bussen en touringcars. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als taxichauffeur in het gehandicaptenvervoer en daarnaast rij ik met enige regelmaat via een uitzendbureau op een grote bus t.b.v. treinstremmingen of groepsvervoer. Vrijwilligerswerk heeft mij altijd al aangesproken, temeer omdat er minder tijdsdruk achter zit en motivatie en inzet het meest gewaardeerd worden. Mocht uw stichting nog nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken, dan bied ik mij hierbij daarvoor aan. Misschien kunnen wij een keer kennismaken? En anders kunt u altijd telefonisch contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Sjoerd Close.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Dick van Pluuren 23-04-2018 18:19
Graag wil ik in contact komen als vrijwilliger chauffeur. Ben in bezit van alle rijbewijzen enheb ervaring met groot materiaal
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Jan wallet 26-04-2018 19:00
Ik ben meer dan 50 jaar chauffeur gewees.ben vorigjaar gestopt.maar wil toch nog wel af en toe wat doen.heb alle rijbewijzen en wel wat techniche kennis.hoop snel van u te horen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio