Heb je een visuele beperking en ben je op zoek naar een leuke baan? Kom ons gidsenteam versterken en draag je steentje bij aan de bewustwording rondom blinde en slechtziende mensen.

Vandaag de dag maken blinden en slechtzienden volop deel uit van onze maatschappij. De tijd dat blinden en slechtzienden automatisch naar een blindeninstituut en speciaal onderwijs gingen is grotendeels voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is om in de ziende wereld de weg te vinden. Onze samenleving is erg visueel ingesteld, met allerlei obstakels als gevolg.

Het muZIEum wil, door het publiek een uitzonderlijke en unieke ervaring te bieden, kennis over en begrip voor mensen met een visuele beperking vergroten. Daarnaast wil het muZIEum de participatie en emancipatie van mensen met een visuele beperking in de samenleving vergroten.

Als gids bij het muZIEum geef je mensen een kijkje in jouw leefwereld. Wil jij dat bezoekers terugkijken op een onvergetelijke ervaring? Dan is dit jouw functie! 

MuZIEum

contentmap_plugin
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.