Gelderland helpt is een multimediaal platform op tv, radio en internet. Ons doel is om vraag én aanbod uit Gelderland samen te brengen en elkaar zo te verbinden en te helpen. Iets vragen of juist geven, het kan van alles zijn. Bent u al tijden op zoek naar een bepaald boek of zoekt u gezelschap om samen mee te koken? Heeft u groene vingers, nog een mooie fiets die staat te verstoffen of een prachtig collectors item liggen waar u graag iemand anders blij mee maakt? Eenmalige vragen of juist oproepen voor langere tijd; alles kan bij Gelderland helpt.

Het tv-programma Gelderland helpt wordt gepresenteerd door Sonja Booms. Wilt u een aflevering of een specifiek item terug kijken, alles is terug te zien op onze Youtube pagina.

De gelijknamige radiorubriek bestaat al langer en is een groot succes, elke werkdag is er om 11.10 uur een vraag of aanbod te horen op Radio Gelderland. Op zaterdag presenteert Marèl van Steenbergen van 12.00 tot 14.00 uur een radio uitzending helemaal in het teken van Gelderland helpt. Ook op Facebook, Twitter en Youtube blijft u op de hoogte van bijzondere vragen, reacties en succesverhalen.

Hoe werkt het?
Heeft u een vraag en kunt u de hulp van anderen goed gebruiken? Of heeft u wat tijd over en wilt u iemand anders helpen? 
Plaats dan hier uw vraag of aanbod.
Alle vragen of aanbiedingen worden eerst door de redactie bekeken en u wordt op de hoogte gebracht als uw oproep op de website staat. Wilt u een overzicht van alle oproepen die al zijn geplaatst? Kijk bij vragen/aanbiedingen en wie weet kunt u de oproep helpen oplossen. Reageren kan onderaan de vraag/aanbieding.

Heeft u nog vragen stuur gerust een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luister elke werkdag om 11.10 uur naar een oproep van een luisteraar op Radio Gelderland
Luister elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur naar Marèl van Steenbergen op Radio Gelderland
      & 
Kijk elke zondag vanaf 17.20 uur (elk uur herhaald) naar TV Gelderland met Sonja Booms.

 

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.