Ik ben op zoek naar het boek 'Betuwe in oorlogstijd'. Zelf heb ik het boek al, alleen mijn nicht wilt het boek graag ook hebben. Dit komt omdat het boek een persoonlijke lading heeft voor mijn familie. Mijn inmiddels overleden vader staat op een foto in het boek. Hij staat met een zweefvliegtuig op de achtergrond in een deurpost, deze foto is mij erg dierbaar. De foto is te zien onder aan het artikel. Ook de moeder van mijn nicht staat op een foto, namelijk op eentje waarop de viering van de bevrijding is te zien. 

Het boek 'Betuwe in Oorlogstijd' is uitgebracht in 1995 door uitgever Hedova. Er zijn 1000 exemplaren uitgegeven. Het boek bestaat uit veel foto's met beschrijvingen in het Engels en in het Nederlands.

Tijdens de herdenking van Market Garden, waar mijn nicht ook bij betrokken is, kwamen we op een aantal boeken over de oorlogstijd. Zo kwamen we ook op het boek 'Betuwe in Oorlogstijd'. Toen ik vertelde dat ik al in bezit ben van dit boek, zoekt mijn nicht ook dit boek. De uitgever Hedova bestaat volgens mij niet meer, ook kan ik het boek niet vinden bij verschillende boekenwinkels. 

Heeft u het boek 'Betuwe in Oorlogstijd' voor Jerfaas Cornelissen? Reageer hier onder en neem contact met hem op.

Reacties  
# RE: Heeft u het boek: 'Betuwe in oorlogstijd' voor Jerfaas Cornelissen?Johanna 04-10-2017 10:58
Op de website boekwinkeltjes.nl worden meerdere exemplaren van dit boek te koop aangeboden.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.