Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Deze hulpvraag is al opgelost!

Er zijn genoeg andere mensen die uw hulp kunnen gebruiken!

Bekijk hulpvragen

Ik zag drie jonge zieke egeltjes moederziel alleen in de tuin lopen en belde de dierenarts die mij verwees naar egelopvang Caspar. De opvang zat op dat moment bomvol, met tips van oprichter Morag Kronig heb ik er alles aan gedaan de egeltjes te redden maar er was geen houwen meer aan. De grootste bedreiging waren op dat moment vliegen die eitjes tussen de stekeltjes zouden gaan leggen waardoor er maden in het lijf zouden komen. Het was allemaal ongelooflijk zielig. Ik ben met pipetjes in de weer geweest en met voedsel, ze kregen anti wormen middel voor in de nek, maar jammer genoeg waren ze al te ziek. Hierdoor heb ik ze naar de dierenarts moeten brengen voor een spuitje.

Toen dacht ik, ik heb nu wel geleerd hoe ik egels moet verzorgen, laat ik iets goed doen. Daarom meldde ik mij aan als vrijwilliger bij de egelopvang Caspar. Meerdere helpende handen zijn hier meer dan welkom. Inmiddels hebben de eerste vrijwilligers zich aangemeld. Samen zorgen we ervoor dat de hulpbehoevende egels weer gezond in de natuur uitgezet kunnen worden. Dit doen wij onder strikte begeleiding. De werkzaamheden zijn onder andere elke dag voer en water geven, ook moeten de egels elke dag gewogen worden en natuurlijk moet de bak worden verschoont. De beestjes mogen niet geknuffeld worden aangezien het doel is dat de wilde dieren weer in de natuur worden uitgezet. Het is van belang dat de egels verzorgt worden onder begeleiding, dus vraag ook altijd om hulp. Er moet bij een egelopvang aangegeven worden dat je egels hebt. Zodra zij geen plekken voor de egels, mogen ze thuis verzorgt worden onder begeleiding van de egelopvang.

Wil je ook egeltjes opvangen? Reageer dan hieronder en meld je aan als back-up adres. Dan neemt de egelopvang contact met je op zodra ze een adres nodig hebben.

 

Reclame