Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Deze hulpvraag is al opgelost!

Er zijn genoeg andere mensen die uw hulp kunnen gebruiken!

Bekijk hulpvragen

Laat ik mijzelf eerst voorstellen, ik ben Ester van Puijenbroek, 42 jaar oud. En ik heb mijzelf een uitdaging gegeven. Ik wil namelijk graag op 17 september 2019 ruim 1200 gehaakte poppies kunnen presenteren. Hiervoor heb ik materiaal nodig, anders kan ik niet verder haken. Mijn wol raakt namelijk op.

Dus hiervoor ben ik op zoek naar Poppy-rode wol. Graag van een dikte waarmee ik met een haaknaald 3,5 mee kan haken. Poppy-rood is knalrood, brandweerrood.

Waarom ruim 1200 poppies? Hierop ben ik gekomen, doordat er tijdens de Slag om Arnhem, bij Wolfheze, Renkum en Heelsum ruim 600 zweefvliegtuigen geland zijn. Deze werden door twee piloten bestuurd.

Waarom de Poppy? De Poppy is het symbool van herdenking voor de Britten. Hiermee herdenken ze de gevallenen van de Eerste Wereld Oorlog en die van andere gewapende conflicten, waarin leden van het Britse gemenebest stierven. Dus ook alle soldaten van de Tweede Wereld Oorlog, die hier stierven.

Dus als een eerbetoon aan alle gesneuvelde soldaten van de Slag om Arnhem, die op 17 september 1944, begon, en in het bijzonder de zweefvliegtuigpiloten, heb ik mijzelf deze uitdaging gegeven.

Kunt u Ester helpen aan wol, reageer dan hieronder.