Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Bij Opvang Noach bieden wij hulp aan in het wild levende inheemse dieren met als doel de dieren na kortere of langere periode van verzorging en - of revalideren weer vrij te laten in de natuur.
Ook verlenen wij hulp aan en werken we samen met andere dierenorganisaties om zoveel mogelijk dierenleed te voorkomen. Dit alles gebeurt op geheel vrijwillige basis. 

Wanneer een ziek of gewond dier bij ons binnenkomt, wordt deze geregistreerd en onderzocht. Zo nodig worden er medicijnen toegediend bij de behandeling. Daarna wordt het dier apart gezet ter observatie.
Voor de één is dat klein en donker, voor de ander vooral warm of juist lekker in de buitenvolière, al naar gelang de verwonding en behoefte. Behalve een behandelkamer en een quarantaine is er een opvang met couveuses, warmte lampen en verschillende verblijven.

Buiten zijn er meer dan 20 verschillende rennen aangepast per soort o.a. totaal verduisterde rennen, met uitloopvijvers, verwarmde nachthokken en vol met gras en schuilplekken om hen zo natuurlijk mogelijk gedrag te laten vertonen. 

Omdat wij een vrijwillige opvang zijn hebben wij hulp hard nodig en dit voornamelijk in spullen en hand- en spandiensten. Wij zijn op zoek naar de volgende dingen:

handdoeken
washandjes
dekens
lakens
fleece
spullen voor de kledingcontainer
alle soorten dierenvoer: walnoten , hazelnoten, maïs , appeltjes, eikels, beukennootjes, tamme kastanjes
voerbakjes
duna's
handige mensen die het leuk vinden om nestkasten te maken of kleine slaapzakjes van fleece te naaien.
materialen voor de verblijven (in overleg)

Kunt u helpen bij een of meerdere van deze hulpvragen? Laat hieronder uw reactie achter

Reclame