Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Lekker kroelen met poezen, dat was de wens van de 75-jarige Coba. Voor de bewoonster van Verpleeghuis Machtella in Bennekom was dat alleen niet zo eenvoudig. Daarom deden medewerkers van het verpleeghuis een oproep in het programma Gelderland Helpt: is er iemand die af en toe met een poes wil langskomen? En dat is gelukt! Tientallen reacties stroomden binnen.

Met haar roze rolstoel en aandoenlijke glimlach steelt ze elk hart. Coba Donkevoort is een dame waar je niet omheen kunt. Al 15 jaar woont ze in Verpleeghuis Machtella. Ze heeft geen familie of vrienden die bij haar op bezoek komen en is dus eenzaam. De medewerkers van Machtella ging dit aan het hart en dus besloten zij in de tv-uitzending van Gelderland Helpt een oproep voor Coba te doen.

Knuffelen

De afgelopen weken kon Coba kennismaken met meerdere honden en katten. Sjoekie Bangma, activiteitenbegeleider bij Machtella, kent Coba al heel wat jaren en ziet dat zij zichtbaar geniet van alle aandacht. 'Ze leeft gewoon op en is erg blij en vindt het heerlijk om weer lekker te kunnen knuffelen.'

Contact 

Een van de reacties kwam van Jessica Kosterman. Een collega wees haar op de oproep van Coba en ze besloot meteen te reageren. 'Ik werk zelf in de zorg en ik weet wat contact met een dier voor iemand kan betekenen. Ze zocht Coba samen met haar kat Tara op en er was meteen een klik.

'De eerste ontmoeting was heel erg leuk. Tara was heel rustig en knuffelig naar Coba toe. We gaan zeker vaker bij haar langs', vertelt Jessica.

Kijk hier naar het fragment:

Zie ook: website Gelderland Helpt

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52