Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

De Gelderse Smalspoor Stichting is opgericht in 1984 en heeft als doelstelling het verzamelen, restaureren en rijvaardig houden van het smalspoor materieel dat bij steenfabrieken, veenderijen, aannemersbedrijven en tuinderijen werd gebruikt.

De stichting is op verschillende locaties gehuisvest geweest. De huidige locatie is bij Steenbakkerij Randwijk in Heteren.
Dit is een rijksmonument waar stenen nog op de "ouderwetse" manier gebakken kunnen worden met een kolengestookte ringoven. Bezoekers kunnen op de rijdagen bij het brengen van een bezoek aan de stichting ook een rondleiding krijgen over de steenfabriek zelf. De collectie omvat zo'n 40 smalspoorlocomotieven.

Wij nemen u mee naar een arbeiderswereld van gisteren, waar u aan de hand van een rondleiding een reis maakt door de wereld van de Nederlandse baksteenindustrie.

De stichting draait volledig op vrijwilligers. Op dit moment zijn er ongeveer 25 vrijwilligers aan het werk bij de Smalspoor Stichting. Steeds meer groepen (scholen, kerken, familie uitjes) weten de stichting te vinden. 
We zoeken technische mensen, mensen die het leuk vinden om rondleidingen te geven en gastvrouwen.

Sluit u zich aan bij de stichting? Laat hieronder uw reactie achter!