Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

 

Stichting het Passion biedt hulp aan mensen die aan de rand van de samenleving leven, denk daarbij aan dak- en thuislozen en verslaafden. Bij het Passion krijgen ze een zogenaamde time-out.

Omringd door vrijwilligers vinden dak- en thuislozen in 4 tot 6 weken tijd nieuwe energie om zinvolle vervolgstappen te overwegen. Hierbij krijgen ze professionele begeleiding om wellicht een stap te maken naar een concreet vervolgtraject. Het Passion ligt als een baken van rust in het landschap van de Achterhoek. Een ideale plek om tot rust te komen en na te denken over de toekomst.

Het Passion is een diaconaal project en afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers. Het Passion heeft vrijwilligers die een vast dagdeel in de week komen maar er zijn ook werkvakanties. Mensen die een midweek op het Passion verblijven in hun eigen accommodatie. De helft van de tijd kunnen ze vrij besteden, de andere helft zijn ze vrijwilliger. Je moet dan denken aan het helpen bij koffie en thee zetten, schoonmaakwerkzaamheden, de avondmaaltijd bereiden maar ook heel simpel; een goed gesprek. Dat is voor deze doelgroep heel belangrijk en wordt zeer gewaardeerd.

Het Passion is op zoek naar een vaste vrijwilliger maar ook naar mensen die een werkvakantie bij hen willen doorbrengen. Kijk hier voor meer informatie. Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Laat dan hieronder een reactie achter!