Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Heeft u belangstelling voor weidevogels? Vindt u het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels in de gemeente Barneveld beschermd worden? En bent u graag buiten actief? Volg dan de cursus weidevogelbescherming en word een actieve weidevogelvrijwilliger. De weidevogelgroep Binnenveld Oost, IVN Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren deze tweedaagse cursus in februari voor nieuwe vrijwilligers. Heeft u belangstelling? 

De cursus bestaat uit twee theorieavonden en begeleiding in de praktijk. De avonden vinden plaats op dinsdag 5 en woensdag 20 februari in de ruimte van IVN Barneveld. Deelname is gratis.
Coördinator vrijwillige weidevogelbescherming Karen Hinkamp van SLG verzorgt de cursus. In twee avonden behandelt zij de theorie. Tijdens de praktijk leert u kijken naar weidevogels, waarnemen van bepaald gedrag, hoe zoekt u het beste de nesten en hoe beschermt u nesten?

 Programma en locatie:
·       5 februari 2019, 20.00-22.00 uur: Vrijwillige Weidevogelbescherming, Nesten opzoeken,  Beschermingsmaatregelen, De moderne landbouw.
·       20 februari 2019, 20.00-22.00 uur: Biologie en gedrag van weidevogels, Registratie van gegevens, Organisatie vrijwilligerswerk.

Cursuslocatie: IVN Natuureducatie Barneveld, Stationsweg 2C, Barneveld. 
Na opgave voor deze cursus ontvangt u meer informatie over het programma.

Lijkt het u leuk om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Reageer dan hieronder!


 

Reclame