Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland blijkt dat het niet zo goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen. Dit prikkelige zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken! 

Natuurplatform BuitenGewoon heeft samen met Egelwerkgroep Nederland het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen......' waar egels de winter door kunnen brengen. Door middel van een bouwtekening en de onderstaande instructievideo kunt u zien hoe u uw egelhuisje helemaal zelf in elkaar zet.

Zie hier het instructiefilmpje:

Heeft u gezaagd, getimmerd en gebouwd en is uw egelhuisje helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners? Op de website van BuitenGewoon leest u waar u het egelhuisje het beste kunt plaatsen, hoe u kan zien of er iemand thuis is én hoe u uw tuin egelvriendelijk(er) maakt.

Heeft u geen tuin of bent u niet in staat om een huisje te bouwen? Er zijn nog een heleboel andere manieren om de egel te helpen. Denk bijvoorbeeld aan dekentjes, kranten en kruiken voor de egelopvang. Zie ook de oproep van de Dierenambulance Nijmegen op de site van Gelderland helpt.  

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hieronder reageren!