Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Nog nooit hebben ze zoveel geld opgehaald met het plukken van appels en peren voor hun stichting Sidney and Friends. Maar liefst 9.744 euro sprokkelden ze binnen. 'Hiermee kunnen we heel wat keertjes met het huifbed rondjes rijden op het terrein van Groot Schuylenburg (in Apeldoorn, red.)', laat vrijwilliger Dikkie Huiskamp weten.

In september deed Dikkie een oproep in het programma Gelderland Helpt omdat ze handen te kort kwamen. Er waren zoveel appels en peren dit jaar dat er veel werk was te verzetten in de boomgaard bij 'de Nijensteen' in Veessen.

De stichting was op zoek naar mensen die wilden helpen met plukken. Het geld dat ze met de pluk verdienden - het plukloon - ging volledig naar de stichting.

Bekijk de oproep in de uitzending van Gelderland Helpt (de tekst gaat verder onder de video):

Afhankelijk van giften

Omdat de stichting volledig afhankelijk is van giften en geen subsidie krijgt, is het ieder jaar weer een uitdaging om genoeg geld binnen te krijgen, zodat ze huifbedritten kunnen blijven verzorgen voor meervoudig gehandicapten in Apeldoorn.

Tekst gaat onder foto verder.

84 vrijwilligers

De plukactie is de grootste actie en dat is dit jaar ook wel gebleken, maar dat was het niet geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers die mee hebben geholpen.

'Wij willen iedereen bedanken voor het helpen plukken van appels en peren voor onze stichting. In totaal hebben 84 mensen mee geplukt. Door de hulp van deze mensen kunnen we ook volgend jaar de gehandicapten weer een glimlach bezorgen tijdens een huifbedrit', aldus Dikkie Huiskamp.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: