Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

De Rhedense Schaapskudde bestaat sinds 1963 en is een van de weinig overgebleven kuddes met herder én oude potstal. De Kudde begraast al meer dan 56 jaar de Rhedense heide rondom de Posbank. De heide blijft daardoor groeien en bloeit bijna ieder jaar. Reptielen, insecten en vogels komen daardoor graag naar de heide. Met onze begrazing helpen wij Natuurmonumenten ervoor zorgen dat deze mooie natuur blijft bestaan. 

Wij zoeken vrijwilligers die komen helpen bij het adopteren van lammetjes:

In de lammerperiode – van half februari tot eind april – hebben we lammetjes die bij de schaapskooi geadopteerd kunnen worden. De vrijwilligers bij de adoptiekraam helpen bij het invullen van het adoptieformulier en geven de adoptant een geboortekaartje. Daarna kunnen de adoptanten de wei in om een lammetje uit te zoeken en deze een naam te geven. Het geboortekaartje geeft gedurende de hele lammerperiode toegang tot de wei om het lammetje te bezoeken en te aaien. De lammetjes blijven dus bij de kudde.Voor veel mensen is dit de meest aantrekkelijke manier om de Kudde te steunen. Met de opbrengsten van de adopties kunnen we voor de schapen zorgen, door onder andere voer te kopen en dierenartskosten te betalen.

Daarnaast kunnen we je hulp goed gebruiken bij onze evenementen, zoals de jaarlijkse Lammetjesdag en het Schaapsscheerdersfeest. En zoeken we mensen werkzaamheden rond de kooi (schoonmaken, voederen, bezoekers ontvangen, schapen verzorgen) Ook kijken wij uit naar iemand die voor ons de  PR/communicatie wil doen.


Bent u in de periode van half februari tot eind april ’s middags inzetbaar voor een aantal dagen per maand en lijkt het u leuk om aan de slag te gaan bij de Rhedense Schaapskudde ? Reageren kan hieronder!