Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Humanitas bestaat dit jaar 75 jaar. Al die jaren bieden de vrijwilligers van Humanitas een steuntje in de rug aan mensen die dat nodig hebben. Daarom staat het programma Gelderland helpt, vanaf aankomende donderdag, de hele maand oktober in het teken van deze vereniging.

In een vijfdelige serie volgen we vrijwilligers van Humanitas en de projecten die zij uitvoeren. De vrijwilligersorganisatie biedt meer dan 700 activiteiten, gebaseerd op zes thema’s: eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, detentie, thuisadministratie en verlies.

De serie

In deze speciale Gelderland Helpt serie worden de vrijwilligers in de spotlights gezet. Zo volgen we hen onder andere bij het MATCH programma, waar een vrijwilliger gekoppeld wordt aan een jongere, om vooral een luisterend oor te zijn. Maar ook bij het programma Steun bij Rouw, waar lotgenoten elkaar bijstaan met hun verlies, onder begeleiding van een vrijwilliger.

Humanitas Academie

We nemen ook een kijkje bij een training. De vereniging biedt vrijwilligers namelijk diverse trainingen aan zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Op deze manier leren vrijwilligers hoe ze mensen kunnen stimuleren om zelf weer de regie over hun leven te nemen.   

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Humanitas? Kijk dan op humanitas.nl.

Gelderland Helpt is een initiatief van Omroep Gelderland. Via gelderlandhelpt.nl, tv- en radio-uitzendingen komen Gelderlanders samen om elkaar te helpen. Gelderland Helpt Humanitas is iedere donderdag in oktober te zien om 17.45 uur bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).