Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
"Het is iets wat je in horror-senario's ziet en vervolgens zelfs mee maakt", vertelt Alie Onderwater. Vorig jaar augustus werd haar Henk getroffen door een herseninfarct. Na een periode van ziekenhuis en revalidatie, kwam hij begin dit jaar in een verzorgingshuis terecht en daar ging na drie dagen de boel op slot vanwege corona.

Moeilijke tijd

Voor Alie en Henk brak een moeilijke tijd aan. Ze kon haar Henk alleen nog maar achter het glas zien en later van achter het hek. Betsie Frederiks de zus van Alie zag met eigen ogen hoe haar zus ondanks alles positief wist te blijven: "Ze kon niet meer bij hem en dat was heel hard voor haar, via het raam werden er kusjes gegeven en Henk was altijd aan het kijken waar zijn Aaltje bleef, maar ze ging door", aldus zus Betsie.

Foto: Omroep Gelderland

Sinds het voorjaar staat het leven van veel mensen op zijn kop. Omroep Gelderland geeft bloemen weg aan iemand die wel wat extra aandacht verdient. Op de oproep wie verdient er een bloemetje, aarzelde Betsie dan ook geen moment en ze gaf gelijk haar zus Alie op: "Het is gewoon top wat ze doet voor haar Henk".

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Verrast

Alie is zichtbaar verrast en ontroert door de actie van haar zus als ze de bloemen in ontvangst neemt: "Het is harstikke fijn en ik ben heel erg dankbaar met alle mensen om mij heen". 

Kent u ook iemand die wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar op en misschien komen wij wel een bloemetje brengen.

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: