Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
"Ik moet mijn garage maar gaan uitbreiden, denk ik." Dat laat een enthousiaste Henry Tijssen weten. Begin oktober deed hij in Gelderland Helpt een oproep voor kindertractoren en ander buitenspeelgoed om op te knappen. De mailtjes bleven binnenkomen van mensen die nog buitenspeelgoed voor Henry hadden. "Ik had dit niet zo ingeschat. Maar ik vind het echt geweldig, al die reacties."

Henry knapt kindertractoren, fietsjes en skelters op voor de plaatselijke speelgoedbank. "Het begon in mei dit jaar toen mijn kleinzoon werd geboren. Ik heb toen een tractor voor hem opgeknapt."

Henry kreeg de smaak te pakken en besloot er meer te repareren en kreeg vervolgens de vraag wat hij met de tractoren wilde gaan doen. "Ik vind het fantastisch om te zien wat de speelgoedbank doet en dus heb ik contact met ze gelegd", aldus Henry.

Aanhanger vol 

Bij Gelderland Helpt deed Henry een oproep voor kindertractoren en ander buitenspeelgoed. "Ik heb meer dan twintig reacties gehad van mensen die soms ook meerdere tractoren hadden staan. Een aantal heb ik zelf opgehaald, maar ik kreeg ook een reactie van een mevrouw uit Kesteren die met een aanhanger vol naar mij toekwam."

Foto: Omroep Gelderland

'Ik hoef mij voorlopig niet te vervelen'

De eerste tractoren heeft Henry inmiddels al naar de speelgoedbank gebracht. Omdat het om een grote hoeveelheid gaat, blijft Henry de komende tijd de speelgoedbank bevoorraden. Voorlopig heeft Henry genoeg werk liggen:

"Aan sommige hoefde ik bijna niks te doen, dat is stiekem ook wel leuk, maar anderen lagen volledig uit elkaar. Maar de losse onderdelen kan ik altijd wel weer voor een andere tractor gebruiken. Ik hoef mij voorlopig niet te vervelen en ik ga er iets moois van maken, want je kunt kinderen niet iets geven wat niet netjes is. Daar trappen ze niet in", laat Henry weten.

Henry geeft de eerste tractor aan de speelgoedbank. Foto: Omroep Gelderland.

Op dit moment heeft hij dan ook voldoende tractors staan en zoekt hij er nog niet nog meer voorlopig. Maar als u hem op weg wilt helpen dan kunt u hem nog wel helpen aan spuitbussen, verf of losse onderdelen

Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: