Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Met een groep kinderen van een basisschool in Twello wil ik het onderwerp 'Vikingen' uitwerken.

Lang geleden (1973) op de Pedagogische Academie in Zwolle, vertelde de geschiedenisdocent ons een prachtig verhaal over een jongen uit Dorestad, Wolvert, die op een dag de drakenschepen van de Vikingen/Noormannen ziet naderen. Dát verhaal wil ik graag als start voor de lessenserie gebruiken. Maar ik kan het nergens vinden.

Ik heb gezocht in verhalenboeken, geïnformeerd bij oud-klasgenoten, bij de Vereniging van Geschiedenisleraren, bij het museum in Wijk bij Duurstede, een bericht geplaatst in een huis-aan-huisblad in Wijk bij Duurstede. Ook heb ik Nynke de Monchy benaderd; zij heeft een aantal jaren geleden met basisschoolleerlingen een boek gemaakt, genaamd Wolfger, de held van Dorestad. Vanwege de sterke overeenkomst in de naam vermoedde ik dat het gebaseerd was op het verhaal dat ik zoek. Maar zij kent het verhaal helaas niet.

Dit is mijn laatste jaar voor de klas en ik zou het geweldig fijn vinden om dit verhaal te kunnen vertellen. Ondanks alle digitale mogelijkheden vandaag de dag............ Ik hoop dat een van de luisteraars/lezers van Omroep Gelderland het verhaal herkent, en weet waar ik het kan vinden!

Heeft u een idee welk verhaal zo'n indruk op Marry heeft gemaakt? Laat dan hier een reactie achter.