Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

De verschillen tussen arm en rijk in de wereld zijn nog steeds enorm en dat terwijl er genoeg geld voor iedereen is. Het is moeilijk te begrijpen dat er in de westerse wereld een overvloed aan producten en voedsel is, terwijl er landen zijn waar mensen letterlijk niets hebben; waar ze niet weten hoe ze aan hun eerste basisbehoeften moeten komen en dood gaan van de honger. Daarvan kunnen wij ons absoluut geen voorstelling maken!

Het concept is simpel maar doeltreffend en voor iedereen toegankelijk:
hier in Nederland naaien, breien en haken mensen kleding, babydekentjes, knuffels etc. voor de allerarmste kinderen, waar ook ter wereld.

Dit levert een win-win situatie op: aan de ene kant biedt het een zinvolle, maar ook leuke invulling voor de mensen in Nederland, doordat ze iets doen voor een mooi doel, en aan de andere kant voorziet het de kinderen die het heel hard nodig hebben, van kleding en andere producten. Het maakt ze blij, omdat ze een cadeautje krijgen van iemand die ze niet kennen, maar die toch de moeite heeft genomen iets voor hen te maken.

Bekijk hier het item over de stichting van februari 2021

Inmiddels heeft de stichting na de oproep in Gelderland Helpt genoeg wol en stofjes maar is het nog wel op zoek naar een andere vrijwilliger.

Stichting Every boy & girl is op zoek naar mensen die het leuk vinden om onze directeur op een actieve manier te ondersteunen. Het gaat hierbij om het meedenken met datgene wat er binnen de stichting speelt, maar ook om het helpen uitvoeren van actiepunten, natuurlijk samen met de teams binnen de organisatie. Er gelden voor deze vacature geen vaste werktijden, of aantal uren per week/maand. Alles gaat gewoon in overleg.

Wanneer zou dit iets voor jou kunnen zijn?

Je voelt je aangetrokken tot de doelstelling van de Stichting en je vindt het leuk om te brainstormen, maar ook om er vervolgens - samen met anderen - uitvoering aan te geven.

Je bent enthousiast en denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen.

Je hoeft overigens niet van handwerken te houden, wel van mensen.

Bij Stichting Every boy & girl werkt iedereen op vrijwilligersbasis.

Wil jij je inzetten om de allerarmste kinderen van de wereld te helpen? Laat hieronder je reactie achter.