Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Deze hulpvraag is al opgelost!

Er zijn genoeg andere mensen die uw hulp kunnen gebruiken!

Bekijk hulpvragen
Bevat Video: Video

De verschillen tussen arm en rijk in de wereld zijn nog steeds enorm en dat terwijl er genoeg geld voor iedereen is. Het is moeilijk te begrijpen dat er in de westerse wereld een overvloed aan producten en voedsel is, terwijl er landen zijn waar mensen letterlijk niets hebben; waar ze niet weten hoe ze aan hun eerste basisbehoeften moeten komen en dood gaan van de honger. Daarvan kunnen wij ons absoluut geen voorstelling maken!

Het concept is simpel maar doeltreffend en voor iedereen toegankelijk:
hier in Nederland naaien, breien en haken mensen kleding, babydekentjes, knuffels etc. voor de allerarmste kinderen, waar ook ter wereld.

Dit levert een win-win situatie op: aan de ene kant biedt het een zinvolle, maar ook leuke invulling voor de mensen in Nederland, doordat ze iets doen voor een mooi doel,

en aan de andere kant voorziet het de kinderen die het heel hard nodig hebben, van kleding en andere producten. Het maakt ze blij, omdat ze een cadeautje krijgen van iemand die ze niet kennen, maar die toch de moeite heeft genomen iets voor hen te maken.

De Stichting is in korte tijd uitgegroeid tot ca. 60 vrijwilligers, wat wel aangeeft dat het maatschappelijk belang van Every boy & girl groot is.

Meer informatie over de stichting vind je hier. Ook vind je daar meer over de naaipatronen.

Om nog meer kinderen mooie, nieuwe en vrolijke kleren te kunnen geven is de stichting op zoek naar wol en katoenen stofjes in vrolijke kleuren. Ook is wol van harte welkom! Mocht je zelf ook willen handwerken of de stichting op een andere manier willen helpen ook dat kan. Reageren kan door hieronder een bericht achter te laten.