Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Warning: file_get_contents(http://188.205.147.69/api/article.php?id=6830789): failed to open stream: Connection refused in /home/gldhelpt/www/layouts/joomla/content/full_image.php on line 21

Wij zijn in 2002 gestart met onze Nestkastenwerkgroep, omdat wij bezorgd waren over de toekomst van onze holenbewoners. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een gezonde vrijwilligers organisatie met veel vogelvrienden. Wij maken nestkasten voor holbroeders, zoals uilen, mezen en mussen. Deze kasten worden vervolgens geplaatst op boerenerven en vervolgens zijn wij druk met het controleren van deze kasten. Dit gebeurt meestal vanaf eind april tot en met ongeveer augustus. In principe gaan de vrijwilligers altijd met z'n tweeën op pad tijdens controles. De uitkomsten van de controles rapporteren de vrijwilligers aan SOVON (Vogelonderzoek Nederland) die houden een databank bij van alle vogels in Nederland.

Om dit werk te kunnen blijven doen zijn wij op zoek naar meer vogelvrienden: Mensen die handig zijn in de werkplaats en kunnen helpen met het maken van de kastjes maar ook mensen die bijvoorbeeld mee willen op controles.

Wil jij je ook inzetten voor de vogels in de Liemers? Reageren kan hieronder!