Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

NCRV kampeerreizen is een Christelijke reisvereniging van bijna 100 jaar oud met als doel het organiseren van reizen in groepsverband. Onze deelnemers kiezen ervoor om met anderen op vakantie te gaan, waarbij rekening wordt gehouden met, en respect is voor de opvatting van anderen. Samen onderweg betekent meer dan alleen samen reizen, samen heeft ook een verticale lijn, daarom bieden we op de zondag gelegenheid tot het bezoek aan een kerk, of we houden een eigen viering of bezinningsmoment. Die verbondenheid geeft een extra dimensie aan onze reizen.

Daarnaast zijn we heel dringend op zoek naar nieuwe reisleiders. Het is een moeilijke periode waarin alle reisorganisaties verkeren, ook wij als vrijwilligersorganisatie. Al onze reizen van 2020 hebben we door moeten schuiven naar 2021, we hopen nu dat we eind augustus weer iets kunnen en mogen doen.

Reisleidersparen

NCRV-kampeerreizen werkt met ervaren en deskundige reisleidersparen, die door de NCRV speciaal daarvoor getraind zijn. Onze reisleiders, “allemaal vrijwilligers” zetten doorgaans zelf hun trektocht uit tijdens een voorreis, daardoor kennen zij de geheimen van het gebied dat u bezoekt en komt u op unieke plaatsen. We zijn op zoek naar nieuwe koppels die onze reizen willen begeleiden.

Als reisleider zet u doorgaans zelf ‘uw’ trektocht uit tijdens een voorreis. Wanneer u een reis ‘overneemt’ van een ander reisleiderspaar, dan legt u de reis gewoonlijk eerst zelf af, zodat u later met uw groep op bekend terrein komt.

Tijdens de trektocht of standplaatsreis zorgt u ervoor dat het programma zoveel mogelijk volgens planning wordt uitgevoerd, zodat de verwachtingen van de deelnemers worden waargemaakt. Daarnaast houdt u het welzijn van de deelnemers in het oog. Op zondag bezoekt u met de groep een plaatselijke kerkdienst of verzorgt u een eigen viering. Als reisleider stelt u zelf een draai- en reisboek samen. U bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Ook beheert u de financiën.

Wat zijn de voorwaarden?

Alle reisleiders zijn vrijwilligers die zich na hun start als aspirant-reisleider d.m.v. een vrijwilligerscontract voor minimaal drie jaar aan NCRV-Kampeerreizen hebben verbonden. Deze eis stellen wij ook aan nieuwe (aankomende) reisleiders.

NCRV-Kampeerreizen werkt met reisleidersparen. In het belang van de groep die men begeleidt hechten wij eraan, dat beide partners op grond van hun jarenlange omgang met elkaar van elkaar op aan kunnen.

Affiniteit met de C in onze naam - we zijn een christelijke vereniging - is een vereiste. U moet bereid zijn om zondags een bezinningsmoment met christelijk karakter te verzorgen.

Het bezit van een kampeermiddel is voor reisleiders bij een kampeervereniging logischerwijs een absolute voorwaarde.

Houden jij en je partner van reizen? Ben je christelijk? En enthousiast geworden? Meld je dan aan via onderstaand formulier.