Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Voor ons jongerenproject van Theater Na de Dam in Nijmegen zoekt Theatergroep GRAS ouderen die willen vertellen over De Tweede Wereldoorlog, en specifiek over de Razzia van november 1942, de Jodenvervolging en de Joodse Gemeenschap.

Voor het zesde jaar op rij maakt Theatergroep GRAS een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog op 4 mei. Dit jaar maken voor de derde keer een project als officieel jongerenproject van Theater na De Dam, het landelijke initiatief dat de Dodenherdenking van meer context probeert te voorzien.

Het thema van 2021 is de Razzia van november 1942 en de jodenvervolging in Nijmegen. Dit jaar zoeken we ooggetuigen die willen vertellen over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mochten ouderen, of mensen van de tweede generatie, iets kunnen vertellen over de Joodse gemeenschap, de Jodenvervolging in Nijmegen of de Razzia dan is dat een pluspunt, maar geen verplichting. Ieder verhaal verdient het om verteld te worden, en ouderen hoefden tijdens de Tweede Wereldoorlog niet in Nijmegen te wonen.

Door de Covid-19 crisis zien de gesprekken er dit jaar anders uit. In overleg met de oudere zoeken we een oplossing om toch contact te maken. Van briefwisseling tot telefonisch tot Zoom/Skype. We schuwen niets.


Er is dus nog van alles mogelijk om in contact te komen met de theatermakers.

Speeldatum is 4 mei 20:15 via Zoom.

Over theater GRAS

Theatergroep GRAS maakt gedurfd, brutaal, fucking vet theater. Dit doen wij met iedereen: jongeren, volwassenen, nieuw talent en oudgedienden. We staan midden in de maatschappij, niet alleen met wat we doen, maar ook met wie we dit doen. We vertellen Nijmeegse verhalen aan de wereld; en de allerbeste verhalen van de wereld aan Nijmegen. Ons theater omarmt het rauwe en het snijdende, maar presenteert dit op een glitterende, gepolijste manier.

Heb jij een verhaal? Kan je iets vertellen over de Tweede Wereldoorlog of jodenvervolging? Laat hieronder je reactie achter.