Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Vlindertuin de Passiflorahoeve gelegen in Harskamp is op zoek naar vrijwilligers. De Passiflorahoeve is een zorgboerderij en (als de coronamaatregelen het weer toestaan) ook toegankelijk voor bezoekers.

De Passiflorahoeve heeft een totale oppervlakte van 16.000 m2. Het complex bestaat uit 5 bijzondere en prachtige vlindertuinen. Daarnaast vind je hier een grote collectie Passiflora’s, Fuchsia’s, Hibiscussen, Dahlia’s, Irissen, Lelies en diverse andere kuipplanten.

Vijf vlindertuinen

Je treft bij ons een Europese vlindertuin, Europese vlinderkwekerij, tropische vlindertuin, tropische vlinderkwekerij en een Europese buiten vlindertuin. In de verschillende vlindertuinen fladderen de ruim 90 soorten dag- en nachtvlinders heerlijk rond en drinken ze van de nectar van de aanwezige planten en van het fruit dat wij voor ze neerleggen. Je vindt vlindereitjes, rupsen, poppen en cocons. Met een klein beetje geluk zie je een vlinder uit een pop komen. In de Europese buitentuin kan je ook worden verrast door inheemse vlinders en insecten.

Vrijwilligers

We kunnen de komende periode weer nieuwe handjes gebruiken om de deuren weer te openen. We zoeken mensen die het leuk vinden om met vlinders te werken, de planten te verzorgen klusjes of onderhoudswerk kunnen doen en te helpen bij de rupsen.

Ben je een handige klusser, heb je groene vingers of iets met vlinders? Reageer dan hieronder.