Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Isa van 7 jaar uit Elst is haar muts kwijt. Ze verloor afgelopen maandag het hoofddekseltje toen ze met haar opa en oma een bezoek bracht aan de kerstshow van Intratuin in Duiven. En dat mutsje is om twee redenen heel belangrijk voor Isa.

Isa heeft alopecia, een aandoening die leidt tot kaalheid. Isa's moeder Lieke: "Het begon toen ze 5 jaar was. Binnen vijf maanden was ze al haar haren kwijt over haar hele lichaam. De artsen gaan ervan uit dat Isa haar haren niet meer terugkrijgt."

Haar dochter gaat daar heel goed mee om, zegt de inwoonster van Elst. "Isa is heel dapper en voelt zich er comfortabel bij. Dit hoort bij mij, zegt ze." Maar de muts wil Isa toch heel graag terug. "Ze heeft die gekregen van mijn moeder en die is pasgeleden overleden."

De muts verdween afgelopen maandag, bij de Intratuin in Duiven. Lieke legt uit: "Daar is in deze periode een grote kerstshow en daar wilde Isa graag naartoe in de herfstvakantie. Met haar opa en oma is ze er geweest."

Oproep op Twitter

Zonder muts kwam Isa thuis, ze was verdrietig en de dag erna ook nog, legt haar moeder aan de telefoon uit. "We zijn nog naar de klantenservice geweest, we hebben ons telefoonnummer achtergelaten, maar dat leverde niets op."

Lieke heeft veel volgers op Twitter, maar behalve veel reacties heeft ze nog geen verlossend bericht gehad. De muts van Isa is nog steeds niet gevonden.

Zie ook: Wat is alopecia en wat doe je ertegen?

Door: Henri van Veen