Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Op 4 april 2016 overleed Wim Brands, presentator van boekenprogramma's en zelf ook schrijver van poezie. Hij was hij al jaren weg uit zijn geboorteplaats Brummen maar bezocht de streek nog regelmatig.. Zijn einde kwam onverwacht. Een depressie maakte het onmogelijk zijn leven te vervolgen. Zoals voor velen was het bericht van zijn overlijden ook voor mij een schok. Ik volgde zijn werk met belangstelling. Zijn gedichten zijn nog steeds een 'zachte bries die het leven wat aangenamer maken'.

Door de jaren heen ontmoette Wim en ik elkaar af en toe. Een heel prettig contact waarin we elkaar verstonden. De foto's en brieven die ik van hem heb, koester ik. Het is de basis van een Wim brands verzameling die ik graag zou aanvullen met verhalen, foto's, opnames, etc.

Heeft u een anekdote, een knipsel of een bijzondere publicatie van Wim Brands? Reageer dan hieronder.


Verzamelde vlucht

Langs de lijnen van een wit vel papier vlucht ik soms mijn herinneringen binnen en vergeet ik alles om mij heen telkens weer en keer op keer.

Voor eeuwig sluis ik in mijn omgeving via deze harde nooit onuitgesproken zinnen naar binnen en stel ik deze beangstende woorden als gelukkige zinnen te boek.

Jou letters, jouw woorden, jou regels, jou zinnen voelde voor mij als een leuning langs een moeilijk pad en ik zou mijn God niet weten waar ik moest beginnen als ik jou gedichten niet bezat.

Helaas, toen mijn gedachten onuitgesproken bleven spelen met deze beklemmende woorden keken die woorden mij telkens weer beangstigend aan want Wim en ik zijn elkaar zomaar op een blauwe maandag spottend voor eeuwig voorbijgegaan.

Andries van Beek


Een eerbetoon aan Dichter/Programmamaker Wim Brands (1959-2016)