Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Ons museum bestaat sinds 1988 en is gevestigd in het oude stadhuis van Buren. Het is een museum dat het verhaal vertelt van Buren en de band die is ontstaan met de Oranjes. Dit heeft allemaal te maken met het huwelijk van Anna van Buren (Gravin van Buren) met Willem van Oranje. Zij zijn getrouwd in de St. Lambertskerk dat tegenover ons museum staat. In het museum vertellen wij het verhaal achter dit bijzondere huwelijk en kom je ook meer te weten over Anna van Buren. Zo is daar een maquette te zien van het kasteel waar zij woonde. Het was het grootste kasteel van de Benelux in die tijd. In het museum staan en hangen ook nog een aantal voorwerpen uit het kasteel , zoals een kast uit 1635 en een schilderij.

Maar het museum laat ook een klassieke oranjeverzameling zien van bijzondere voorwerpen die zijn uitgegeven bij speciale Koninklijke gebeurtenissen zoals huwelijken en doop. Ook heeft het museum een aantal bijzondere spullen in haar collectie die nog van Juliana bijvoorbeeld zijn geweest, zoals speelgoed of de kinderwagen die zij gebruikte voor Prinses Beatrix.

Het museum wordt volledig gerund door inzet van vrijwilligers en is van 1 april tot en met 1 november geopend van Maandag tot en met vrijdag. Op dit moment hebben wij te weinig mensen en dus zijn wij dringend op zoek naar gastheren en vrouwen die de bezoekers willen ontvangen. We zoeken mensen die baliewerkzaamheden willen doen en mensen willen rondleiden.

Ook zijn wij bezig om van dit klassiek verzamelmuseum ook een toekomst bestendig museum te maken. Mochten mensen hierover willen meedenken? Dan zou dat heel welkom zijn.

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan te sluiten bij dit museum? Meld je aan!