Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor ons koor! Ons gezellige koor is opgericht in 2011...Die Schlagerfreunde en onze naam dekt meteen de lading.

Wij zijn Nederlanders die het leuk vinden om Duitse Schlagers te zingen. Deze liedjes blijven onverminderd populair, vandaar de vele Oktoberfeesten. De meesten van ons zijn geboren aan de grens van Duitsland. Naast de Nederlandse zenders, hadden we vaak beter beeld van de Duitse zenders op de tv. Dus opgegroeid met muziek van Heino, Udo, Drafi und so weiter. Ons gemengd koor bestaat uit zo'n 50 leden, we zingen meerstemmig en worden begeleid door een liveband bestaande uit 2 accordeonisten, Wout en Arian, 2 gitaristen, Ger en John, een drummer, Joop en een percussionist, Ernst

Met ons repertoire onderscheiden wij ons van de vele smartlappenkoren, maar we vallen wel in die categorie. Gezelligheid, saamhorigheid, vrolijkheid, dat is wat wij willen uitstralen. Behalve Schlagers hebben wij ook vrolijke medleys in ons repertoire, zoals een operette-, wals, mars- en tangomedley. Onze accordeonist Wout schrijft speciaal voor ons de mooie arrangementen.

Wij treden regelmatig op zoals op korenfestivals, maar ook op allerlei feesten, carnaval, verzorgingshuizen etc. Dankzij de bezielende leiding van Mariëlle Poelen, onze dirigent, is elk optreden weer een feestje. Diverse prijzen hebben wij in de wacht gesleept.

We repeteren met veel plezier 3 keer in de maand op woensdagavond in 't Moks Café, Groesbeekseweg 3 te Mook.

Waarom nieuwe leden

De afgelopen twee jaar hebben we als koor helaas moeten inboeten en zijn nu op zoek naar vooral sopranen en mannen dus grijp je kans.

Op dit moment hebben we 32 mensen en de band. Wij hadden ooit, voor Corona, zaten we op 50 leden. Mensen gingen wat anders doen. Dan krijg je een verloop. Met name de mannen laten het afweten. Dat brengt een leuke balans in het koor. We hebben nog maar 3 mannen over van de 14.

Meer alten dan sopranen en we willen die balans zo graag terug. 10 mannen zou mooi zijn, wat meer sopranen.

Optredens

We hadden best wel wat optredens over het hele jaar genomen, door het hele land. Carnavalsmiddag in Helmond bijvoorbeeld. Ook wel eens zorginstellingen. We staan ook op korenfestivals. Vooral het feestelijke willen we benadrukken, vaak ook wel inhaken.

Ben jij fan van Duitse schlagers en zou je mee willen zingen in het koor? Ga dan naar gelderlandhelpt.nl of bel 026 371 3718