Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij het op sporen van nesten van de weidevogels. We markeren ze zodat de boeren die op het land rijden weten waar de nesten zijn zodat ze behouden kunnen blijven.

Wij zoeken de vogelnesten niet alleen te voet maar we maken ook gebruik van een drone met warmtecamera. We zijn nog op zoek naar iemand die samen met ons met de drone wil vliegen. Vliegbrevet is daarvoor wel nodig.

We vliegen nu met 3 andere piloten. Je moet wel iets met weidevogels hebben, niet vliegen om te vliegen. Je moet namelijk ook wel wat herkennen, onderscheid kunnen maken tussen hazen en weidevogels. Via gps worden de nesten gemarkeerd. De boer kan dan in zijn trekker zien waar er nesten zitten. Het voordeel hiervan is dat de vogel niet gestoord wordt door mensen. Dat verkleind de kans dat het nest door de vogel verlaten wordt.

Het vliegen gebeurt in de vroege ochtenduren. Meestal een half uur voor zonsopkomst. De grond is dan nog koud waardoor de vogels en eieren goed zichtbaar zijn op de warmtecamera. Als de aarde te warm wordt dan komen ook paaltjes, molshopen en koeienvlaai als signaal binnen op de warmtecamera en kan er niet meer gevlogen worden.

Ben jij een vogelliefhebber, dronepiloot en hou je er van om vroeg op te staan? Dan is de Vrijwillige Weidevogelbescheming Randmeerkust op zoek naar jou!

Geen dronepiloot maar wil je wel als vrijwilliger helpen bij het markeren van nesten? Dan zijn we ook zeker op zoek naar jou.

Reageren kan hieronder