Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wij houden een textiel race en moeten zoveel mogelijk textiel inzamelen. Nieuw textiel is namelijk niet goed voor het milieu. In de landbouw wordt namelijk 25% van alle gifstoffen gebruikt voor katoen. Daarnaast komst het 8000 liter water om 1 spijkerbroek te maken en daarbij komen ook nog eens veel giftige gassen vrij.
Bij polyester komen in de wasmachine stukjes plastic in het riool. En de arbeid waar het wordt gemaakt is slecht betaald.
Wij houden een wedstrijd tegen 9 andere scholen uit de gemeenten: Hengelo, Twenterand en Berkelland.

Voor elke kilo textiel krijgen wij 10 punten. Als we dit winnen dan winnen we een uitje naar het openluchtmuseum in Arnhem.

Van de ingezamelde oude kledingstukken kan er zo weer nieuwe kleding gemaakt worden. De goede, nog bruikbare kleding, gaat naar het buitenland waar de mensen minder geld hebben om kleding te kopen.

Wil je textiel doneren? Ga naar de website van de Textiel Race, daar kan je de postcode invoeren zodat je de inzamelpunten in je omgeving kunt vinden. Daar kun je aangeven aan welke locatie je het wilt doneren en aangeven om hoeveel zakken het gaat. Daarna maken wij een afspraak om het op te komen halen. Uiteraard dus het liefst in de omgeving van Borculo, Geesteren Gelselaar.