Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

ArcheoHotspot Arnhem is een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden getoond en onderzocht. Archeologen van de gemeente werken met vrijwilligers aan de determinatie van archeologische vondsten uit de regio.

Heb je zelf iets gevonden en wil je dat een professional er naar kijkt? Kom dan met je vondst op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur naar het Erfgoedcentrum van Rozet. Er zijn dan een archeoloog en vrijwilligers aanwezig om scherven te duiden, vondsten te bekijken en verhalen te vertellen.

Op 17, 18 en 19 juni zijn de Nationale Archeologiedagen. In het Erfgoedcentrum in Rozet is op zaterdag 18 juni van alles te doen voor jong en oud. Het thema in Rozet is ‘Romeinen in Arnhem’. Er is een tentoonstelling met regionale vondsten en studenten van de HAN geven een rondleiding. Daarnaast kun je Romeinse hapjes proeven en alles leren over Romeinse stempels. Voor kinderen zijn er leuke spellen aan de speciale kindertafel. Voor een overzicht aan activiteiten zie ook activiteiten Rozet

De Nationale Archeologiedagen worden georganiseerd door de Stichting Nationale Archeologiedagen. De Stichting zet zich in om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken voor iedereen, zodat veel meer mensen kunnen genieten van al het leuke en leerzame dat deze spannende wetenschap te bieden heeft.

Dus heb je iets thuis liggen van een scherf, waarbij je zoiets hebt van ik wil daar wel meer over weten? Reageren kan hieronder!