Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

De stuurgroep 1572 heeft in het kader van de geboorte van Nederland dit jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Aan de hand van de 4 V’s Vrijheid, Verscheidenheid, Verdraagzaamheid en Verbondenheid zijn vijf Winterswijkse Vrijheidsiconen in diverse activiteiten uitgelicht. Dat zijn Tante Riek voor wat betreft Vrijheid, Piet Mondriaan en Gerrit Komrij voor Verscheidenheid, Freule van Dorth voor Verdraagzaamheid en Jan Willink voor Verbondenheid. Als textielindustrieel, stichter van de Batavier en aanjager van de aanleg van het spoor in Winterswijk, wordt Jan Willink op 17 en 18 december er in een groot kerstfestijn uitgelicht.

In dit grote feestweekend dat met een Dickensausje overgoten zal worden, wil men de 19e eeuw doen herleven. In samenwerking met inwoners, culturele instellingen, musea, de gemeente, ondernemers, horeca, markt en verenigingen worden alle voorbereidingen voor dit grote kerstfestijn op 17 en 18 december getroffen. De Meddosestraat, Nieuwstraat, Ratumsestraat en Noordzijde markt (zijde van Kronenhuis) worden omgetoverd tot één groot 19e-eeuws openluchttheater. In dit “mega” decor zullen acteurs, koren, figuranten en ambachtslieden de sfeer van ruim 100 jaar geleden doen herleven. Momenteel is de organisatie o.a. druk in de weer met het verzamelen van materialen.

Lijkt het jou leuk om ook onderdeel van dit kerstfestijn te zijn? Jouw enthousiasme en inzet zijn welkom en zal ertoe bijdragen dat dit evenement een succes wordt. Ben je van mening dat jij met jouw twee rechterhanden en jouw creativiteit ook een steentje aan dit prachtige nieuwe evenement kunt bijdragen? Meld je dan aan. De organisatie zorgt voor de juiste kleding.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Wil je meehelpen met het Winterswijkse Kerstfestijn op 17 en een 18 december? Reageer dan hieronder.