Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Maakt u zich zorgen? Piekert u veel? Praten lucht vaak op. Bij de Luisterlijn voeren jaarlijks ca. 1500 vrijwilligers in totaal ruim 300.000 gesprekken met mensen die zich angstig of eenzaam voelen, of om uiteenlopende reden behoefte hebben aan een luisterend oor.

De Luisterlijn merkt dat steeds meer mensen contact zoeken en is daarom dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers, waaronder in of rondom Nijmegen en Apeldoorn.

“Er waren het afgelopen jaar veel mensen die een luisterend oor nodig hadden. Vanwege eenzaamheid, maar ook met zorgen over maatschappelijke issues die nu aan de orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan de oorlog in Oekraïne of de toenemende kosten voor levensonderhoud. Alleen al door te luisteren helpen getrainde vrijwilligers zorgen, pijn en verdriet tijdelijk te verlichten”, zegt Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. De Luisterlijn hoopt dat meer mensen zich willen inzetten als vrijwilliger.

Als vrijwilliger werk je eenvoudig vanuit huis of op een van de locaties. Je kunt je eigen diensten plannen en krijgt een uitgebreide training in professionele luistervaardigheden aangeboden. Meer informatie vind je op deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk

De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 088 0767 000 (lokaal tarief). Op www.deluisterlijn.nl is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten, dit kan een uitkomst zijn voor mensen met een auditieve beperking.

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Woon je in (de omgeving van) Apeldoorn of Nijmegen en bied je mensen graag een luisterend oor? Reageer dan hieronder.