Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Orpheus zoekt mensen die hun verhaal willen delen tijdens Boys Won’t Be Boys

Een theatrale happening met echte mensen

De voorstelling ‘Boys Won’t Be Boys’ geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium. Het is een wervelende vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn. Op zaterdag 18 en vrijdag 24 november 2023 geeft Theater Orpheus een podium aan mensen uit Apeldoorn en omgeving die hun verhaal durven en willen delen.

De met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede presenteert een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen, rappen, grappen of dansen. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent. De voorstelling laat zien hoe verschillend mannen zijn en hoe we de ruimte vinden om onszelf te zijn. Denk aan een jonge vader die de band met zijn eigen vader onderzoekt, een aseksuele jongen die iets zingt, een barman die over zijn angsten vertelt, een transman over diens transitie of een bouwplaatsmanager over zijn kledingstijl.

Oproep

Er is ruimte voor professionele performers en voor amateurs, voor jong en oud, voor beginner en gevorderde, voor man, vrouw, homo, hetero, bi, trans, non-binair, kortom voor iedereen. Het Boys Won’t Be Boys team begeleidt deelnemers bij het maken van een korte act, performance of andere uiting. De act laat zien wat de deelnemers bezighoudt of inspireert rondom de thema's gender, seksualiteit, hokjes denken en mannelijkheid. Samen vormt dit één grote voorstelling die op 18 en 24 november 2023 te zien is in Orpheus.

Wil je jouw kijk op manzijn delen in Boys Won'y Be Boys? Reageren kan hieronder.