Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Laat je rondleiden en maak kennis met het Modekwartier en Klarendal!

Na een reeks succesvolle rondleidingen ter kennismaking met het Modekwartier in de Juni Mode maand, worden er ook in augustus en september een aantal rondleidingen georganiseerd.

Het Modekwartier ligt in de Arnhemse wijk Klarendal. Het gebied omvat (delen van) de Hommelseweg, Klarendalseweg en Sonsbeeksingel. In deze straten bevinden zich circa zestig kleinschalige winkels en ateliers met mode en design. Winkels worden er afgewisseld met gewone woonhuizen. Klarendal is de Jordaan van het oosten: een authentieke volkswijk.

Het Modekwartier ontstond als onderdeel van de wijkontwikkeling van Klarendal, doel was de leefbaarheid van deze Vogelaarwijk te verbeteren. Volkshuisvesting Arnhem kocht tientallen panden, knapte deze op en begon deze te verhuren aan ondernemers op mode- en designgebied. In 2006 gingen de eerste vier modewinkels open.

Inmiddels bestaat het Modekwartier dus al ruim vijftien jaar. Een plek waar cultuur en creativiteit floreren. Er huist een veelheid aan creatieve ondernemers – veelal éénpitters – die voor het overgrote deel hun eigen producten ontwerpen, maken en verkopen. Een plek waar je handgemaakte kleding, sieraden, schoenen en tassen kunt vinden, en (vintage) design voor in huis. Bijzondere producten met vaak een duurzame inslag. Het Modekwartier is een hotspot waar je terecht kunt om heerlijk te eten, gezellig iets te drinken of te logeren in het modehotel.

Wil jij ook kennis maken met deze bijzondere wijk en het Modekwartier?

Het minimum aantal deelnemers per rondleiding is zes. De rondleiding duurt circa 1,5 uur en kost € 20,00 per persoon. Start van de rondleiding is om 11.00 uur op de hoek bij Goed Proeven, Klarendalseweg 536. De data van de rondleidingen zijn:

- 9 september
- 23 september
- 14 oktober

Boeken kan via https://arnhemlife.nl/modekwartier-klarendal-wandeling-in-arnhem/?lang=nl

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Lijkt het je leuk om wandelend alle ins- en outs van Klarendal te ontdekken? Reageren kan hieronder.