Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Audio: Audio

Vrouwelijke scheidsrechters zijn helaas uitzonderingen in het scheidsrechtersvak. Daar willen we graag iets aan doen en daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van Agnes de Boer, Diana Boogaard, Wietske Jongbloed en Mireille van Zoggel-Foolen, de vier hoogst fluitende vrouwen in de Nederlandse korfbalcompetitie. Sinds kort zijn zij ook ambassadeurs voor meer vrouwelijke scheidsrechters in het korfbal.

De komende periode gaan de ambassadeurs zich, samen met het KNKV, inzetten voor een gelijkere man-vrouwverdeling in de wereld van korfbalscheidsrechters. Om hier invulling aan te geven, hebben we jouw hulp nodig! Op maandag 18 september organiseren we op sportcentrum Papendal een scheidsrechtersavond voor vrouwen, waarin we samen met jou na willen denken over een plan van aanpak. We gaan ons bijvoorbeeld buigen over vragen als: hoe kunnen we meer vrouwen motiveren om (hoger) te gaan fluiten? En welke ondersteuning hebben vrouwelijke scheidsrechters nodig?

Luister hier naar het gesprek op Radio Gelderland:

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

19.15 – 19.30 uur: Inloop

19.30 – 19.45 uur: Opening door Tineke Bosch, Hoofd Opleidingen van het KNKV

19.45 – 20.15 uur: Het verhaal van Diana, Mireille, Wietske en Agnes

20.15 – 21.15 uur: Interactieve brainstormsessie

21.15 – 21.30 uur: Afsluiting en rondvraag

Ook Peter van der Terp, verantwoordelijk voor arbitrage binnen het KNKV, en Aniek van den Brandt van Communicatie en PR, zullen aanwezig zijn tijdens deze avond.

Wil jij een verschil maken voor vrouwen in het scheidsrechtersvak? Meld je dan nu aan voor de scheidsrechtersavond op maandag 18 september. Reageren kan hieronder.