Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Dier: Overige huisdieren
Asiel: Dierentehuis Arnhem en Omstreken

Deze week staan vader Bram en dochter Mariëlle in het zonnetje bij ons. Deze twee konijnen zoeken een fijn thuis samen. Vader en dochter zijn dol op elkaar, vandaar dat ze samen geplaatst worden. Wil je meer weten over hun lees dan hier hun verhaal!

Eind september is Bram met zijn vrouwtje en 4 kleintjes van ongeveer 10 weken gevonden langs de weg in Arnhem. Het vrouwtje bleek zwanger en een paar weken later werden er nog 4 kleintjes, lampreien genaamd, geboren.

Omdat konijnen niet alleen kunnen zijn plaatsen wij ze of samen of alleen, als je al een konijn thuis hebt.

Onze konijnen van deze week wonen al samen, vader met dochter, én zijn dikke vriendjes: Bram en Mariëlle. Ze zitten lekker tegen elkaar aan, wassen elkaar, spelen tikkertje en haasje over.

Bram, een gecastreerd jong mannetje, is best een sociaal konijn en is gek op zijn dochter Mariëlle, ongeveer 8 maanden. Ze zijn allebei graag in je buurt, maar zijn nog niet zo vertrouwd dat ze direct geaaid willen worden. Ze vinden mensen nog een beetje spannend, maar beginnen wel te wennen.

Hun ‘speeltuin’ moet groot genoeg zijn om te rennen en springen. Een zandbak vinden konijnen heerlijk, om te graven en in te rollen. Ze moeten op onderzoek uit kunnen, konijnen zijn lekker nieuwsgierig en ondernemend. Het is heel leuk te zien hoe actief ze rennen, graven, snuffelen als er van alles te doen is in hun verblijf. Van hun ‘binkies’ (vreugdesprongen) word je zelf vrolijk.

Konijnen zijn dol op hooi, héél veel hooi, hun belangrijkste voer. Dit ruwvoer, net als diverse gedroogde kruiden en groente (andijvie, witlof), is onmisbaar om de beweging van maag en darmen te stimuleren. Let op, niet alle groente en kruiden zijn geschikt en bouw het langzaam op. Samen met een beetje geperste korrels, niet teveel, geef je ze een gezond dieet. Verstop korrels en groen ín het hooi, dan hebben ze ook nog een leuk spelletje.

Ook voor de tanden is hooi, samen met bijvoorbeeld wilgentakken, nodig. Konijnentanden groeien hun hele leven door en knagen op hooi en takken zorgt dat ze afslijten. Met te lange tanden, olifantentanden, krijgen konijnen allerlei problemen. Dus houd de tanden van je konijnen goed in de gaten en raadpleeg de dierenarts als je konijn bijvoorbeeld minder eet of zelfs weigert te eten.

We plaatsen Bram en Mariëlle niet bij kinderen onder de 12 jaar omdat ze niet zo heel erg dol zijn op kinder-drukte.

Oppakken kan niet, de pootjes blijven op de grond.

Onbekende kruising.

Wil jij kennis maken met Bram en Mariëlle of meer informatie hebben? Neem dan contact op met het asiel via deze link of bel tussen 13.00 en 16.30 uur naar 026 - 361 98 61