Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Dier: Hond
Asiel: Stichting Dierencentrum Achterhoek

Ik ben Rexie een kruising Labrador van 10 jaar oud en ik zoek een baasje voor het leven. Wil je meer weten over mij? Lees hier mijn verhaal!

Eén brok aan enthousiasme, dat is onze Rexie.

Zodra je Rexie ontmoet is het alsof ze je al jaren kent. Vriendelijk naar iedereen die haar komt begroeten (groot of klein). Windt iedereen met gemak om haar poot met haar goed geacteerde, ingesleten Droopy-blik! Kan met andere honden (heeft samen geleefd met een klein soortgenootje) en is dol op spelen en heeft energie voor 10.

Dit laatste is wel een punt van aandacht aangezien er onlangs artrose bij haar is geconstateerd. Het liefst zou ze de hele dag achter een bal aanrennen maar juist deze kortstondige/actieve/abrupte bewegingen zijn totaal niet bevorderlijk voor haar aandoening. U denkt waarschijnlijk, wat is dan wel mogelijk? Wel, we helpen u alvast op weg want we gaan niet bij de pakken neerzitten, dat komt tenslotte ook niet voor in het woordenboek van Rexie. We denken in mogelijkheden met u mee, zodat jullie samen goed beslagen ten ijs kunnen komen. Rust roest is in deze zeker niet van toepassing. De juiste beweging is van uiterst belang, zowel voor lichaam als geest maar wel aangepast/gedoseerd. Zo is het goed mogelijk om samen met haar te fietsen. Rustig opbouwen en in rustig tempo. Kleine wandelingen meerdere keren per dag, zwemmen is perfect en natuurlijk is het zowel voor baas als hond leuk om te gaan hersenwerken. Zo ziet u, artrose is een beperking maar betekend zeker niet het einde van de wereld.

Buiten die beweging om heeft u er zeker een dagtaak aan om te knuffelen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u zich gaat vervelen met een hond als Rexie aan uw zijde!

Hoe Rexie zich alleen staande houdt thuis is voor ons onbekend. Houdt er dan ook rekening mee dat dit rustig opgebouwd dient te worden mochten er uitstapjes zonder Rexie gepland worden.

Aangezien Rexie veelal geweldige eigenschappen op haar lijstje heeft staan, kan het niet missen dat ook zij snel uitvliegt en samen met u een geweldige nieuwe tijd tegemoet gaat!

Naar wie is zij op zoek?

hij/zij die veelal bij huis zijn

hij/zij die consequent is en weerstand kan bieden aan de verleidingen die Rexie in huis heeft om toch over de bewegingsgrens te gaan

kinderen vanaf 6 jaar geen probleem

hij/zij die haar overladen met knuffels

Heb jij interesse in Rexie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het asiel via deze Link of bel 0314 - 324854 dinsdag t/m vrijdag tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.