Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Dier: Poes
Asiel: Dierentehuis Arnhem en Omstreken

Timo, een kater van ongeveer 4 en een half jaar, is binnengekomen als zwerver, zijn voorgeschiedenis is dus onbekend.
Het leven is spannend voor hem, hij heeft letterlijk en figuurlijk ruimte nodig om te wennen. Geduld is een schone zaak, dus nieuw baasje, heb geduld! Met rust en tijd geef je Timo vertrouwen.
Zijn onzekerheid zal afnemen en dan gaat hij op onderzoek uit. Want stiekem is hij wel nieuwsgierig. En is er wat lekkers te scoren, is hij helemaal te paaien, daarvoor komt hij in actie. Aaien vindt hij heerlijk als je kalm beweegt en hij het tempo mag bepalen. Dan geeft hij ook spinnend kopjes.

Clickertraining wordt hier ingezet om Timo te laten ‘groeien’. Dit werkt echt heel goed bij hem. Hij is veel minder onzeker, lekker bezig, komt aaitjes (en brokjes) halen en is een veel blijere kater geworden. Trots dat hij al een hindernis neemt (over de arm springt) en “zit” kan. Helaas liet hij zijn sprong “hoog” niet vastleggen door de camera. Zo gaat dat met het filmen van dieren. Dus jullie moeten ons op ons woord geloven dat hij dat ook kan.

Omdat Timo best een ‘gebruiksaanwijzing’ heeft, zoeken we iemand met ervaring met katten. En plaatsen we hem in een rustig 1 à 2 persoons huishouden, zonder kinderen en honden. Timo heeft waarschijnlijk steun aan een sociale kat in huis, daarom zien we hem het liefst in een huis waar al een sociale kat woont. Hij moet lekker naar buiten kunnen om rond te struinen.

Timo is gechipt en gecastreerd. Op dit moment heeft hij speciaal voer tegen stress. Wij verwachten dat hij op termijn over kan op regulier voer.

Heb jij belangstelling voor Timo of wil je in contact komen met het dierenasiel waar hij verblijft? Neem dan contact op met het asiel via deze link of bel tussen 13.00 en 16.30 uur naar 026 - 361 98 61