Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Bevat Video: Video
Asiel: Dierentehuis Arnhem en Omstreken

Wij zijn Mamsi en Denzel en wij zoeken een plek, waar we samen lekker buiten kunnen wonen. Voor meer informatie over ons? Lees hier ons verhaal:

Mamsi en Denzel zijn vorig jaar bij ons dierentehuis apart van elkaar binnengekomen. Omdat konijnen groepsdieren zijn hebben we ze aan elkaar gekoppeld.

30455 Mamsi leeftijd onbekend, jong volwassen voedster ras onbekend, kortharig met grote oren gesteriliseerd ingeënt

30888 Denzel ruim 1 jaar rammelaar Nederlandse hangoor dwerg gecastreerd ingeënt

Deze twee leukerds zijn vriendjes en samen op zoek naar een ruim hok met ren in een fijne, afgesloten tuin (let ook op dat ze zich er niet uit graven). Ze kunnen niet binnen in huis wonen. Lekker het grootste deel van de dag los: banjeren door het groen, de pootjes strekken tussen de struiken, graven in het zand, rond racen op het gras en binkies maken van de pret. Natuurlijk krijgen ze bergen hooi, het belangrijkste voedsel voor konijnen

In het begin vond Mamsi mensen best spannend. Al snel werd duidelijk dat ze in het dierentehuis teveel stress ervaarde. Daarom is ze naar een gastgezin gegaan, waar ze rustig aan mensen kon wennen. Heel langzaam vond ze het steeds iets minder spannend. Ze is gek op eten en neemt dat nu zelfs uit de hand aan en komt steeds kijken als haar pleegbaasje in de ren zit.

Denzel vindt mensen minder spannend, maar ook hij wordt niet blij van aaien, terwijl hij zeker niet bang is. Ondanks zijn afwachtende aard, gaat hij wel op onderzoek uit, want het is een nieuwsgierig baasje.

Mamsi en Denzel vinden mensen in hun buurt leuk. Maar verder gaan ze graag een beetje hun eigen gangetje, zonder gedwongen knuffelen en aaien. Laat ze gewoon lekker konijn zijn. We plaatsen ze niet bij kinderen, dit geeft teveel onrust en stress voor deze twee konijnen.

Heb jij belangstelling voor deze twee leukerds of wil je in contact komen met het dierentehuis Arnhem en Omstreken waar hij verblijft? Neem dan contact op met het asiel via deze Link of bel tussen 13.00 en 16.30 uur naar 026 - 361 98 61