Recept voor 8 personen.

Ingrediënten:
2 snee wit brood
olie
grof zeezout

1 granny smith appel
1 kleine sjalot
2 mespunt wasabi
4 eetlepel mayonaise
citroensap

3 Haringen
Kervel

Bereiding:
Steek het brood uit met een ronde steker 4 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Bak in de oven op 180 graden in 10 minuten goudbruin. Sjalot schoonmaken en fijn snijden. Appel met schil in fijne blokjes snijden en besprenkelen met citroensap. Zodat deze niet verkleurt! Mayonaise en wasabi mengen en daarna sjalot en appel toevoegen. evt. op smaak brengen met grof zeezout. Haring schoonmaken en filet in 3 gelijke stukken snijden.

Opmaak/garneren:
Halve eetlepel appel wasabi mengsel op crostini smeren en daarbovenop komt de haring met een takje kervel als garnering.